Friday, May 6, 2011

nak menipu pun agak agak lah wey

salam,
tadi lepas belekbelek newspaper metro terpampang macam-macam cerita orang kena tipu ni.kesian aku orang yang kena tu.geram pula rase macam nak lempang sekor-sekor penipu mulut manis macam gula tu.yang tak boleh menahan,orang yang main tiputipu tu black foreigners.you ni tak tahu nak bersyukur apa.orang dah baikbaik bagi pas lawatan datang negara malaysia,you boleh main tiputipu pulak.tak baik you.harammm.*ape die kisah sebab dia pun tak kenal syurga neraka.*

minggu lepas aku tengok cerita apa entah pasal polis tangkap orang 'black' sebab buat sindiket tiputipu orang.kesian makcik2 kesunyian yang kena tipu tu.kalau posenposen takpelah jugak.ni berpuluh-puluh ribu.mak aihh.kena tipu pulak dalam facebook.orang 'black' tu menyamar jadi lelaki kacak,upload curi gambar lelaki kacak then claim to be that man.adoihai.tadi pun dalam metro cerita pasal orang'black' buat pengkalan kat malaysia promote sindiket haram siap tunjuk bukti yang perniagaan dieorang dapat sign dari orang atasan malaysia.last2 malaysia jugak yang malu bile kebenaran terbongkar.malaysia lagi yang kena..

*aku suke makan gardenia jagung,time spm berbungkus2 aku beli
sebab tension.haha

tapi ade satu lagi cerita main tipu tipu yang tak menahan.aku tergelak sikit je.tak banyak pon.aish.ni bangsa melayu tipu bangsa sendiri.dahla kat melake.buat malu kaum je weyh.ade 10 finalis pertandingan akhir karaoke yang dianjurkan seorang individu penipu ni mendakwa mereka telah ditipu oleh individu tersebut.sepatutnya mereka mendapat hadiah rm300-juara,rm200-2nd,rm100-1st,tapi bila hadiah sampai rumah,bukak je ade roti gardenia 60sen sebungkus.bapak ahh.kedekut doh mamat penipu tu.kalau bg baucer pizza ke,kfc ke,berbaloi lah jugak.ni tak.buat penat menjerit atas pentas semata-mata sebungkus roti gardenia 60sen.bengang ah wey.haha

dah tu boleh pulak dia tulis ucapan atas kertas 'tahniah' dengan tulisan cakar ayam suruh tuntut hadiah dengan kertas tu yang dianggap baucer.haha.memang tak menahan mamat ni nak menipu wey.kesian adik2 yang kena tipu tu.sebab tulee awokk suruh masokk akademi al-quran*jkjk*,biar polis je yang setelkan mamat penipu tu..semoga nasib mereka terbela.aminn,

p/s:nak menipu biar logik(:

No comments: