Saturday, February 19, 2011

tudung labuh


*klik untuk size yang memuaskan

taktak,hari ni aku tak buat tutor macam mana nak pakai tudung labuh tapi just aku suke tengok orang pakai tudung labuh:) kadang2,aku teringin nak pakai tudung labuh dengan purdah sekali.pernah sekali aku ckp dgn mak aku nak pakai tudung labuh then she said i must change my attitude first baru padan dgn pemakaiannya..hehe,ibubapa mane taksuke tengok anak jage aurat,aku start pakai tudung time standard 6 dsebabkan faktor persekitaran,mybe sbb kwasan aku pinggir bandar dan pergi ulangalik ke sekolah rendah&agama,masih lagi tahu takut hukum orang yang tak menjaga aurat,dulu di sekolah agama,ustaz selalu mengingatkan hukum orang yang mendedahkan rambut bersamaan Sehelai rambut permpuan yang dilihat akan menyebabkan dia berada dalam neraka selama 70 tahun... 70 tahun itu pengiraan hari akhirat .. mengikut al-quran sehari di sana bersamaan 1000 tahun dunia belum lagi orang yang tayang aurat sane sini,aku bukanlah alim sangat bile nak terang psl hukum tp asalkan benda yang aku tahu bawak faedah utk org lain tak salahkan,bile masuk stf,surrounding semua perempuan,bab aurat aku mcm pandang enteng je,yelah bile semua perempuan,warden semua perempuan,tapi ke kelas berhadapan dgn guru lelaki kne jagejagelah jugak,alhamdulillah sekolah aku sangat ambil berat pasal aurat dan ustazah&ustaz selalu menegur pelajar yang tak berpakaian lengkap,islam amat dijaga tapi student sendirilah yang tak nak ambil peduli,dan seterusnya ke u**,mule2 mmg aku takdapat terima kenyataan yang aku dpt masuk sana dsebabkan aku takut dengan segala peraturan dan persekitaran yg akan aku lalui nnt,pengalaman pertama kali belajar bersama2 dengan lelaki,haih-,-,aku mmg lemah,tapi alhamdulillah,setakat ni takde masalah dan aku rase ilmu aku tentang islam semakin bertambah,bile dekat dengan tuhan,kau akan rase tenang dan bergune*in terms of kau takkan habiskan mase dengan benda yang tak berfaedah,pergi ke talks,tilawah,dan sbgainya.kadang2 tu still ade lagi yang aku terlepas pandang contohnya tudung tutup dada tapi jarang,dan nampak pergelangan tangan,itu tetap dikire berdosa bile aurat dilihat oleh bukan muhrim,mungkin sesetengah lelaki melihat prempuan yang bertudung labuh sebagai seorang yang kolot mahupun tak berfikiran luas dan sempit,sedangkan mereka tak tahu yang sebenarnya kita cuba untuk menjaga pandangan dan nafsu mereka agar tidak dihumban ke dalam neraka walaupun bkn dari kesalahan mereka sendiri,so boys,carilah perempuan yang baik keturunannya dahulu walaupun terpaksa jadi spy for the sake of dapat wanita yang betul2 solehah,dun worry,perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik & vice versa ,tak semestinya semua yang menjaga aurat tu ketinggalan dalam semua perkara,ape kau ingat yang yang tayang aurat tu HOT sangat ke?semua tu hanya fizikal semata2,dalaman?lu pikirlah sendiri,lastly,to conclude,one day aku nak sarung jugak tudung labuh,tak kiralah org nak cakap ape,asalkan aku tahu niat aku betul ikhlas untuk allah swt,aminn(:

2 comments:

Aina Mardhiya said...

faten via akaun aina

jieha~~~
aku sokong kau jieha,
insyaAllah kite wat same2 ehh...one day
^___^

minta kekuatan...huhu..

JIEHA najihah ;D said...

hehe,together we make it yo!
p/s:lepas ni shoppg tudung kat masjid india,hehe